Blog

Yoghurtijs met verse vruchten

Ijs, datgene wat je doet denken aan je kindertijd. Ijs, datgene wat je doet denken aan die kilo’tjes die er in de zomer bijkomen. Maar wat als we nu eens gezonde ijsjes konden maken?

🍦- 🍦 – 🍦 – 🍦 – 🍦 – 🍦 – 🍦 – 🍦

YOGHURTIJS MET VERSE BESSEN

Meng in een kom 420gr Griekse yoghurt, 125ml melk, 60ml agave siroop en vanille (essence of vers). Vul de ijslollyvormpjes met een mengeling van verse vruchten. Schenk het mengsel erover. Voeg wat frambozengrenadine toe (recept zie blog) en laat gedurende 5 uur opstijven in de vriezer.

🍦 – 🍦 – 🍦 – 🍦 – 🍦 – 🍦 – 🍦 – 🍦

En nu smullen maar, ’t is zo gesmolten!

Pluk je rijk

In de tweede helft van juni geven wij het startschot voor onze tweede plukseizoen. We staan vol ongeduld te wachten om jullie weer te zien plukken. In vergelijking met vorig jaar, zullen er verschillende soorten bessen te plukken zijn doorheen het seizoen. Bekijk hiervoor zeker onze plukkalender. Voor exacte openingsuren volgt u ons best op Facebook. Alvast een fijn plukseizoen aan jullie gewenst.

 

Paasbiscuit

—– 🐰 🐥 – PAASBISCUIT – 🐥🐰 —-

Vier eiwitten tot sneeuw kloppen in een kom. Vier eigelen met 150 gram suiker gedurende 5 minuten opkloppen. 100gr aardappelbloem vermengen met 50gr bloem en een half koffielepeltje bakpoeder. Vervolgens voeg je langzaam het bloem beslag bij de eigelen. Nadien hef je voorzichtig het eiwit onder het totale beslag. Giet alles in een springvorm en bak in een voorverwarmde oven gedurende 20min op 185 graden. Om zeker te zijn dat de biscuit zijn vorm bewaard, laat je hem best afkoelen in zijn vorm.
Voor de slagroom klop je een flesje room 30% op samen met een pakje vanillesuiker.
Je kan enkel de bovenkant besmeren met slagroom, maar ik snij hem meestal in het midden door en gebruik daar de frambozen
confituur in combinatie met slagroom.
Voor de versiering kan je elk vers fruit gebruiken dat je in je frigo hebt liggen.
En nu smullen maar!

—– 🐰 —- 🐥 —- 🐰 —- 🐥 —- 🐰 —-

 

Grenadine vers fruit

Heb je ook nog wat vruchten in de diepvriezer zitten van vorig jaar? Probeer dan eens onze grenadine te maken. Heerlijk bij yoghurt of op je eerste ijsje van dit jaar.

Veel kookplezier,
Je ‘Pluk je fruit’-team

———– 🍒 GRENADINE 🍒 ———–

Benodigdheden:
– 1kg fruit (frambozen, rode bessen, aardbeien,…)
– 1/2 citroen
– 250gr suiker “voor warme bereidingen”

Bereidingswijze:
Doe al het fruit in een kookpot. Breng vervolgens aan de kook. Giet het mengsel nadien door een puntzeef of oude handdoek (kleine gaatjes zodat enkel het sap overblijft). Meestal blijft er ongeveer 0,5L helder sap over. Voeg het sap van de halve citroen toe. Dit om de mooie kleur te bewaren. Eens het mengsel terug aan de kook is gebracht, zet u je vuur om de laagste stand. Voeg de suiker toe en blijf gedurende 10 minuten roeren. De grenadine is klaar. U kan deze gedurende enkele weken bewaren in een bokaal met deksel in de koelkast.

—- 🍒 —- 🍒—- 🍒 —- 🍒 —- 🍒 —-