IMG_6383

Wat moet u weten wanneer u ons komt bezoeken?

Onze vruchtjes
Onze tuin biedt jullie een groot aanbod aan vruchten waaronder frambozen, rode en witte bessen, braambessen, stekelbessen, cassis (zwarte aalbessen), jostabessen, boysenbessen, loganbessen en taybessen. Dit brede aanbod zorgt dat jullie van midden juni tot eind september kunnen komen plukken. Natuurlijk hangt veel af van het weer, dus hou zeker onze facebook pagina in het oog. De plukkalender is een mogelijke referentie, maar zoals reeds eerder vermeld hangen wij af van het weer! Wij hebben jammer genoeg geen blauwe bessen, kiwibes, druif, pruim, noordkriek en honingbes.

Schermafbeelding 2017-04-13 om 22.58.27

Aanmelden
Gelieve u steeds eerst aan te melden aan “het plukhuisje”. Wij geven u het nodige plukadvies en voorzien u van een emmertje. Deze emmertjes maken het makkelijk om nadien te wegen, maar neem zeker een emmertje mee waar je ze nadien in kan vervoeren naar huis. Indien u verschillende soorten vruchten wenst te plukken, neem dan verschillende emmertjes, dat maakt het wegen en afrekenen op het einde gemakkelijker voor ons.

Pluk je eigen fruit
Aan de inkom kan u zien wat u die dag kan plukken. Om de vruchtjes in een zo goed mogelijke staat mee naar huis te kunnen nemen, vragen wij aan de ouders om hun kinderen te begeleiden in het plukken. Proeven mag daarbij, eten niet! Zo kunnen wij onze prijzen redelijk houden.

Afrekenen
Wanneer uw emmertje vol is, begeeft u zich terug naar “het plukhuisje”, waar het gewogen wordt en afgerekend. Let er wel op, wij hebben geen bankcontact, dus voorzie altijd cash geld. Graag eigen gerief meebrengen om jouw oogst veilig en wel naar huis te vervoeren… Bijvoorbeeld: zeef of iets anders waarin wij de vruchtjes gemakkelijk kunnen ‘overgieten’.

Nazorg
Onze vruchtjes zijn niet bespoten en hoeven dus ook niet gewassen te worden! Indien u het fruit toch wenst te wassen, hou er dan rekening mee dat de vruchten ‘week’ worden en onmiddellijk geconsumeerd of verwerkt moeten worden.
Best koel en droog bewaren! Zoveel mogelijk verspreiden, best zonder deksel… of dezelfde dag nog invriezen!